2011-11-28 18:11:35• hírek • Szatmar.ro

Rekordterméssel zártak a szatmár dzsúdósok

A hétvégén Nagybányán léptek tatamira a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozói és egy ezüstéremmel térhettek haza. A szomszédos megye székhelyén az U17-es csapatbajnokságot valamint a földharc egyéni országos bajnokságát rendezték meg. E két verseny egyben a hivatalos 2011-es szezon végét is jelenti.

A szatmári klub egyetlen érmét Mihaela Faur szerezte, aki egyéniben a második helyen végzett. A fináléban hatalmas küzdelmet vívott a hazaiak egyik versenyzőjével, a döntetlenre végződött meccs után a bírók sokáig tanakodtak. „Ilyenkor azt mérlegelik, hogy ki támadott többet. Szerintem Mihaela volt az, az utolsó támadás is az övé volt. De hát a bírók ezt másképp látták", értetlenkedett a döntés után Terely Mihály edző.

A nagybányai versenyen további két szatmári versenyző is indult: Tróba Albert három győzelemmel és két vereséggel a hetedik lett, Kovács Dóra pedig két vereséggel helyezetlenül zárt. A szatmári dzsúdósok idén még két tornán, Kézdivásárhelyen és Tusnádfürdőn lépnek tatamira.

Ezek azonban már csak tornák, az országos bajnokságok, Román Kupa és a nemzetközi bajnokságok alkotta szezon ezennel véget ért. Mindezen versenyeken az Unio dzsúdósai összesen 30 érmet szereztek, ami rekord. Mind ahogy klubcsúcsot jelent az is, hogy a felnőttek mezőnyében öt érmet is besepertek az uniósok. A mindössze 17 éves Pándi Karola az országos bajnokságon és a Román Kupában, a szintén 17 esztendős Seres Cristian a Román Kupában, a náluk három éves évvel idősebb Sámel Lóránd pedig az országos és a Balkán-bajnokságon szerzett bronzérmet.

„Tény, hogy nagyon eredményes volt ez az év, de őszintén megmondom, Sámeltől főleg nemzetközi szinten többet vártam. Miután elbeszélgettünk, ő is belátta, hogy többre lett volna képes. Sokat jelenthetett volna számára például az, ha a belgrádi Európa-kupán jól szerepel, mert akkor kiviszik a bakui U23-as Európa-bajnokságra is" - tette hozzá Terely Mihály.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: